Παραγγελία 20 ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla από την FedEx

Ακόμη ένα όνομα του κλάδου προστέθηκε στη λίστα με τις εταιρείες που προχώρησαν σε παραγγελία των νέων -πολλά υποσχόμενων- ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla.

Μετά τις DHL και UPS, η FedEx προχώρησε σε παραγγελία 20 «Tesla Semi», των οποίων ο Elon Musk προγραμματίζει την παραγωγή για το 2019.

Η FedEx

μάλιστα σκοπεύει να τα εντάξει στην μονάδα της FedEx Freight.

Κατά τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Mike Ducker, «Η FedEx έχει μακρά ιστορία σε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της.

Η επένδυσή μας σε τέτοια φορτηγά αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια μειώνοντας ταυτόχρονα και τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο».

Σύμφωνα με την Tesla τα νέα της ηλεκτρικά φορτηγά θα προσφέρουν καλύτερη οδηγική εμπειρία στους οδηγούς φορτηγών, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια και μειώνοντας σημαντικά το κόστος της μεταφοράς φορτίου. Οι προηγμένες τεχνολογίες, όπως οι κάμερες που περιβάλλουν το όχημα και οι ενσωματωμένοι αισθητήρες, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανίχνευσης αντικειμένων ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στον ενισχυμένο αυτόματο πιλότο για αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, αυτόματη διατήρηση λωρίδων και προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, από το 2008, η FedEx έχει εξοικονομήσει πάνω από 158 εκατ. γαλόνια καυσίμων αντικαθιστώντας τα οχήματά της με πιο αποδοτικά μοντέλα και αξιοποιώντας περισσότερο τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

The post Παραγγελία 20 ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla από την FedEx appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα