Άδ. Γεωργιάδης: Το 2023 σε πλήρη λειτουργία τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

Ως τα τέλη του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε γεύμα εργασίας, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο θα έχει γίνει και η μεταβίβαση των ναυπηγείων Ελευσίνας

στην ONEX, έτσι ώστε το 2023 να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο κομμάτι των ναυπηγείων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ως προς τη Σύρο, το ναυπηγείο εκεί δουλεύει μια χαρά. Όσον αφορά στον Σκαραμαγκά, πιστεύω ότι η μεταβίβασή του στον Γιώργο Προκοπίου θα έχει γίνει μέχρι τέλος του χρόνου. Δε χρειάζεται να πω τι εστί Γιώργος Προκοπίου και αν θα καταφέρει να φτιάξει ναυπηγείο. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα ευφυΐας, είναι και το μεράκι που έχει. Όταν φτιάχνει κάτι θέλει να το κάνει τέλειο και θέλει να κάνει το τέλειο ναυπηγείο.

Όσον αφορά στην Ελευσίνα, παραδώσαμε στις τράπεζες το σχέδιο για την αίτηση στο δικαστήριο. Αυτό δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκε ένα μήνα δουλειά για να γίνει. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε στο δικαστήριο μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Εφόσον το πετύχουμε -που θα το πετύχουμε- και καταθέσουμε στις 31 Οκτωβρίου, την άλλη εβδομάδα θα είναι στην Αθήνα και κλιμάκιο της DFC για να δει από κοντά τα ναυπηγεία για πέμπτη φορά. Πήραμε την έγκριση από το Legal Committee της DFC για τα 102 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, άρα προχωράει κανονικά το σχέδιο.

Πιστεύω το αργότερο μέχρι το Μάρτιο θα γίνει η μεταβίβαση των ναυπηγείων Ελευσίνας στον Πάνο Ξενοκώστα και την ΟΝΕΧ. Άρα, από τον Μάρτιο και μετά θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία επαναλειτουργίας των ναυπηγείων Ελευσίνος και το 2023 θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Άρα, το 2023 θα λειτουργούν και τα δύο ναυπηγεία».

The post Άδ. Γεωργιάδης: Το 2023 σε πλήρη λειτουργία τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα