Οριζόντια απλούστευση των αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα, υποσχέθηκε ο Κ. Χατζηδάκης

Τις προτάσεις-παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον κλάδο των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας παρουσίασε από το βήμα του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της EEL, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρεμβάσεις αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας οικονομίας και έχουν να κάνουν με τα εξής:

τις λιμενικές υποδομές.

Στόχος οι συμβάσεις παραχώρησης

των μεγαλύτερων ελληνικών περιφερειακών λιμένων να προχωρήσουν άμεσα για την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου αυτού δυναμικού.

την αναβάθμιση βασικών σιδηροδρομικών υποδομών.

Στόχος είναι αφενός η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης για ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο διπλής γραμμής και αφετέρου η ύπαρξη ηλεκτροκίνησης στη γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

την απλούστευση των αδειοδοτήσεων, με στόχο:

-την αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου,

-την ύπαρξη εθνικού σχεδίου χωροθέτησης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα,

-την προτυποποίηση των ελληνικών Logistics (μοναδοποίηση, σήμανση φορτίων κ.λπ.),

-την ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να προχωρήσει την εφαρμογή του Ν.4302/2014 για τα logistics, τον οποίο –όπως είπε- η σημερινή κυβέρνηση έχει “παγώσει”, παρόλο που αυτός έχει “αγκαλιαστεί” από την αγορά.

Όπως τόνισε, ο νόμος αυτός θα συμβάλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας, βοηθώντας τη χώρα να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπη.

Καταλήγοντας, δεσμεύθηκε αφενός για οριζόντια απλούστευση των αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα, καθώς και αφετέρου για αδειοδότηση Επιχειρηματικών Πάρκων χωρίς να απαιτείται επιπλέον αδειοδότηση των επιχειρήσεων που θα εγκαθίστανται εντός των Πάρκων αυτών.

The post Οριζόντια απλούστευση των αδειοδοτήσεων στην Ελλάδα, υποσχέθηκε ο Κ. Χατζηδάκης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα