Αντιδράσεις προκαλούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Προς κυβερνητική παρέμβαση

Αντιδράσεις προκαλούν οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της θερινής περιόδου.

Από τη μία πλευρά, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες – τη θερινή περίοδο – βελτιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματά τους.

Από την άλλη πλευρά, οι επιβάτες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με «τσουχτερές» τιμές.

Το θέμα ετέθη σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ αύριο αναμένεται να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, αλλά και ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου 

Ερώτηση: Κύριε Εκπρόσωπε, μιας και βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής

περιόδου, να σας πάω λίγο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία βρίσκονται λίγο στα ύψη και είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια ―έχουμε αύξηση ακόμη και 40% σε ορισμένες περιπτώσεις― με την αντιπολίτευση, μάλιστα, να μιλάει για αισχροκέρδεια και να επισημαίνει ότι υπάρχει μία υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων που δεν βλέπουμε στις τιμές των ακτοπλοϊκών.

Εάν σκέφτεται η Κυβέρνηση κάποια μέτρα, για να διορθωθεί, εάν μπορώ να το πω έτσι, αυτή η κατάσταση.

Απάντηση (Π. Μαρινάκης): Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο, όπως και αυτό που είπατε, είναι πάρα πολύ σοβαρό, στην τύχη του.

Με άμεσες παρεμβάσεις, είτε παρεμβάσεις όπως αυτές που έγιναν στα ζητήματα της ενέργειας, που καλύφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα, πάνω από 80% και πολλές φορές 90% και στα κοινωνικά τιμολόγια 100%.

Στο ζήτημα της ακρίβειας των τροφίμων που είχαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, όσο υπάρχει ανάγκη. Και ναι, το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την Κυβέρνηση. 

Το άρθρο Αντιδράσεις προκαλούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Προς κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-times-ton-aktoploikon-eisitirion-dichazoun-pros-kyvernitiki-paremvasi.htm
Τυχαία Θέματα