Οι (προσεκτικές) κινήσεις του ομίλου Βασιλάκη στο εξωτερικό

Συνεχίζει τις (προσεκτικές) κινήσεις του στο εξωτερικό ο όμιλος Βασιλάκη.

Τελευταίο παράδειγμα η Autohellas, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι προχωρά στη μεγαλύτερη, εκτός συνόρων, αγορά με την απόκτηση της πορτογαλικής HR Automóveis, η οποία δύναται να ανέλθει από 31,5 εκατ. ευρώ έως 39 εκατ. ευρώ.

Η HR Automóveis αποτελεί τον δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία, διαθέτοντας 6.000 οχήματα και σημειώνοντας ετήσια έσοδα 70 εκατ. ευρώ από μισθώσεις και πωλήσεις μεταχειρισμένων

οχημάτων.

Η Autohellas του ομίλου Βασιλάκη έχει ήδη σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, καθώς διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα του σήματος της Hertz σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κύπρο, Ουκρανία και Κροατία, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών το 2021 στα 641,6 εκατ. ευρώ έναντι 491,7 εκατ. ευρώ το 2020 και EBITDA στα 178,9 εκατ. ευρώ έναντι 135,3 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 32,2%.

Παρουσία στο εξωτερικό έχει όμως και η AEGEAN, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας «δεξαμενής επιβατών» εκτός Ελλάδας ή αλλιώς, δημιουργίας «νέων εσωτερικών αγορών».

Η AEGEAN διαθέτει θυγατρική στην Κύπρο (Αegean Cyprus Limited) και το 51% της ρουμανικής Animawings Aviation Srl, ενώ μένει να αποδειχτεί εάν θα διεκδικήσει, εκ νέου, την Croatian Airlines, όπως εικάζεται.

The post Οι (προσεκτικές) κινήσεις του ομίλου Βασιλάκη στο εξωτερικό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα