Οι εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και το Πάτρα – Πύργος

Για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομών και τον γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μίλησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του, στο Βήμα της Κυριακής.

Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), ο γ.γ. Υποδομών υποστήριξε ότι σε 1,5 χρόνο, το υπουργείο ανέθεσε 14 μελέτες και κατατέθηκε για έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη.

Μέχρι το καλοκαίρι,

σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, θα κατατεθούν για το τμήμα Χανιά -Ηράκλειο και τη βελτίωση των παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων.

Αντίστοιχα, για τη σύνδεση της Σαλαμίνας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών τόνισε ότι η ΜΠΕ θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος δήλωσε ότι «μετά την απόφασή μας για επανένωση του έργου,  πετύχαμε και να πάρουμε την έγκριση της DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) και περιμένουμε μια ακόμα έγκριση από την DG COMP (Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), προκειμένου να ξεκινήσουμε το έργο εντός του 2021.

Παράλληλα, δημοπρατήσαμε και ένα έργο 30 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα δρόμο έως να κατασκευαστεί ο νέος».

The post Οι εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας και το Πάτρα – Πύργος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα