ΟΦΑΕ και IRU εμμένουν στην αναγκαιότητα εφαρμογής της ψηφιακής φορτωτικής (e-CMR)

ΟΦΑΕ και IRU εμμένουν στην αναγκαιότητα εφαρμογής της ψηφιακής φορτωτικής (e-CMR). Η IRU δημοσίευσε πρόσφατα ενημερωτικό video, το οποίο παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα του e-CMR, καλώντας στην εφαρμογή του.

Η υιοθέτηση των ψηφιακών εγγράφων φορτίου στις διασυνοριακές μεταφορές αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα μεταφοράς, καθώς είναι πλήρως διαφανής η όλη διαδικασία, επιτρέποντας αποτελεσματικούς ελέγχους από τις Αρχές.

Η δε καταγραφή δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο, δίνει τη δυνατότητα, σε όλη

την αλυσίδα μεταφοράς, να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα στάδια και να ανταποκρίνεται γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος.

«Με την ανάπτυξη του e-CMR, σε λίγα χρόνια, η εφοδιαστική αλυσίδα θα λειτουργεί χωρίς την χρήση χαρτιού, προσφέροντας περισσότερη διαφάνεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στα συστήματα μεταφορών και στον έλεγχό τους από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι μεταφορείς θα μπορούν να εισάγουν και να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά τις πληροφορίες διακίνησης και να ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με την χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet.

Η έγκαιρη καταγραφή δεδομένων σημαίνει πως τα πρακτορεία θα λαμβάνουν άμεσα τις πληροφορίες για τα μεταφερόμενα εμπορεύματα, ενώ κάθε απαιτούμενη ενέργεια θα λαμβάνεται ταχύτερα και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος», αναφέρουν στελέχη της ΟΦΑΕ.

The post ΟΦΑΕ και IRU εμμένουν στην αναγκαιότητα εφαρμογής της ψηφιακής φορτωτικής (e-CMR) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα