«Όχι» σε διχαστικά συνθήματα και πολιτικές

Έχουμε κι εμείς την πολιτική προτίμησή μας. Δεν θα την αποκαλύψουμε, διότι δεν ενδιαφέρει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας.

Ωστόσο, από την πλευρά μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε μια πολιτική τοποθέτηση, με αφορμή τον «διαδικτυακό πόλεμο» που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες, με αιτία την αντιμετώπιση ή μη των πυρκαγιών.

Παρακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως, το twitter διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότερες αναρτήσεις (trending in Greece) έχουν να κάνουν με την παρούσα (ΝΔ) και την πρώην κυβέρνηση

(ΣΥΡΙΖΑ), με hashtags (#) και υβριστικού περιεχομένου.

Με εξαίρεση τους πυρόπληκτους (με όσα έχουν βιώσει, «δικαιολογείται» κάθε δήλωση), αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έχουν επιδοθεί σε μια «αντιπαράθεση», η οποία (στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι «μη κόσμιου» χαρακτήρα.

Θεωρούμε ότι διχαστικά συνθήματα και πολιτικές οφείλουν να εκλείψουν.

Όχι ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές ή ότι δεν πρέπει να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες, αλλά – κατά τη γνώμη μας – μετά την εποχή των Μνημονίων, οι “αποστάσεις” (επί του παρόντος τουλάχιστον) μεταξύ των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας δεν είναι τόσο μεγάλες.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να επικεντρωθούμε στη προσπάθεια οικοδόμησης μιας σύγχρονης Ελλάδας, με τον (σταδιακό) εκσυγχρονισμό κρίσιμων δομών και λειτουργιών του κράτους (η πανδημία και οι πυρκαγιές ανέδειξαν – στο μέγιστο βαθμό – τη σημασία του κράτους) και τη (σταδιακή) ενίσχυση της όποιας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους – πολίτη.

The post «Όχι» σε διχαστικά συνθήματα και πολιτικές appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα