Στον όμιλο Grimaldi 5 πλοία Ro/Pax και 2 terminals σε Βαλένθια και Βαρκελώνη της Armas Trasmediterránea

Ο ιταλικός όμιλος Grimaldi και ο ισπανικός όμιλος Armas Trasmediterránea προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου (MoU) για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του ισπανικού ομίλου στην Ισπανία.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά από τον ιταλικό όμιλο 5 πλοίων Ro/Pax και 2 terminals στα λιμάνια της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, καθώς και γραφεία και αποθήκες στα νησιά της Μαγιόρκα, της Μινόρκα και της Ίμπιζα.

Συγκεκριμένα,

τα πλοία που εμπλέκονται στη συμφωνία είναι τα Ciudad de Palma (έτος κατασκευής 2007), Ciudad de Granada (2001), Ciudad de Mahón (2000), Volcán del Teide (2010) και Volcán de Tijarafe (2007), τα οποία ήταν δρομολογημένα από την Armas Trasmediterránea Group σε διάφορα δρομολόγια εντός της Ισπανίας.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομίλων προβλέπει επίσης την αγορά από τον όμιλο Grimaldi των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης μεταξύ της ηπειρωτικής Ισπανίας και των Βαλεαρίδων Νήσων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών στις εξής θαλάσσιες συνδέσεις μετ’ επιστροφής: Βαρκελώνη – Mahon (Μινόρκα), Βαρκελώνη – Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Βαρκελώνη – Ίμπιζα, Βαλένθια – Mahon, Βαλένθια – Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Βαλένθια – Ίμπιζα.

Τέλος, προβλέπεται η πώληση δύο λιμενικών τερματικών σταθμών για το χειρισμό τροχαίων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, που λειτουργούν επί του παρόντος υπό παραχώρηση από τον όμιλο Armas Trasmediterránea στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια, καθώς και από διάφορες αποθήκες, γραφεία και γραφεία εισιτηρίων σε Βαλένθια, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Mahon και Ίμπιζα.

Όπως σημειώνουν οι δύο όμιλοι, «μετά την υπογραφή του Μνημονίου, θα πραγματοποιηθεί η δέουσα επιμέλεια με σκοπό τη σύναψη της τελικής συμφωνίας μεταφοράς και η έναρξη νέων δραστηριοτήτων για την επερχόμενη θερινή περίοδο».

The post Στον όμιλο Grimaldi 5 πλοία Ro/Pax και 2 terminals σε Βαλένθια και Βαρκελώνη της Armas Trasmediterránea appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα