Ο Christian Levin νέος διευθύνων σύμβουλος της Scania

Το διοικητικό συμβούλιο της Scania διόρισε τον Christian Levin ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Scania, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου του 2021.

Ο Christian Levin είναι επί του παρόντος μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Traton SE και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Traton, ενώ έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη Scania.

Ο

Levin διαδέχεται τον Henrik Henriksson, ο οποίος αποχωρεί μετά από 23 χρόνια από τη Scania και περισσότερο από 5 χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος, για να συμμετάσχει στην H2 Green Steel, μια νέα επιχείρηση που στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά μέχρι το 2024.

Να σημειωθεί ότι, ο Henriksson θα παραμείνει στη Scania μέχρι ο Levin να αναλάβει τη θέση του CEO και επισήμως.

«Λυπούμαστε που ο Henrik Henriksson αποχωρεί από τη Scania και την οικογένεια της Traton, αλλά είμαστε επίσης περήφανοι που θα αναλάβει μια τόσο μεγάλη νέα πρόκληση… Ευτυχώς, δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν πιο κατάλληλο διάδοχο από τον Christian Levin. Η εμπειρία και η γνώση του τόσο για τον κλάδο όσο και για τη Scania είναι κατάλληλη και θα διαφυλάξει τη δέσμευση της Scania για βιωσιμότητα και θα ενισχύσει το ταξίδι της μεταμόρφωσης», σημείωσε ο Matthias Gründler, διευθύνων σύμβουλος της Traton SE και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Scania.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Christian Levin εντάχθηκε στην Traton SE το 2019. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Scania το 1994 ως εκπαιδευόμενος στη διοίκηση και έκτοτε κατείχε αρκετές διευθυντικές θέσεις. Ο Levin διαθέτει μεγάλη διεθνή επαγγελματική εμπειρία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανολογία από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη. Ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Scania προτού ενταχθεί στην Traton.

The post Ο Christian Levin νέος διευθύνων σύμβουλος της Scania appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα