Ο Alexandre de Juniac παρέδωσε το «πηδάλιο» της IATA στον Willie Walsh

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι ο Willie Walsh ανέλαβε επίσημα το ρόλο του Γενικού Διευθυντή του οργανισμού, διαδεχόμενος τον Alexandre de Juniac.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

«Είμαι παθιασμένος με τη βιομηχανία μας και για το κρίσιμο έργο που κάνει η IATA για λογαριασμό των μελών της κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Η IATA ήταν στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για επανεκκίνηση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης

της ανάπτυξης του IATA Travel Pass.

Λιγότερο ορατές αλλά εξίσου σημαντικές, οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να βασίζονται σε συστήματα της IATA, όπως το Timatic και σε άλλες ζωτικές υπηρεσίες, για να υποστηρίξουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Είμαι ευγνώμων στον Alexandre που άφησε πίσω του μια ισχυρή Ένωση και μια ομάδα με κίνητρα. Μαζί, η ομάδα της IATA επικεντρώνεται απολύτως στην αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει την ελευθερία σας να επισκέπτεστε φίλους και συγγενείς, να συναντάτε κρίσιμους επιχειρηματικούς εταίρους, να διασφαλίζετε και να διατηρείτε ζωτικά συμβόλαια και να εξερευνάτε τον υπέροχο πλανήτη μας», δήλωσε ο Walsh.

As we bid farewell to Alexandre de Juniac, Director General & CEO @IATA, we are also preparing a warm welcome to Willie Walsh, who will become IATA’s 8th DG tomorrow.

Merci Alexandre for your leadership during these last years; we know that you are leaving us in good . pic.twitter.com/LksejSOUOA

IATA (@IATA) March 31, 2021

Το προφίλ του Walsh

Υπενθυμίζεται ότι, η εκλογή Walsh ως ο 8ος κατά σειρά γενικός διευθυντής της IATA επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της 76ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης στις 24 Νοεμβρίου του 2020.

Συμμετέχει στην IATA μετά από 40ετή καριέρα στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών.

Ο Walsh αποσύρθηκε από το International Airlines Group (IAG) τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος από την ίδρυσή του το 2011.

Πιο πριν από αυτό ήταν διευθύνων σύμβουλος της British Airways (2005-2011) και διευθύνων σύμβουλος της Aer Lingus (2001-2005).

Ξεκίνησε την καριέρα του στην αεροπορία, στην Aer Lingus, το 1979, ως δόκιμος πιλότος.

The post Ο Alexandre de Juniac παρέδωσε το «πηδάλιο» της IATA στον Willie Walsh appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα