Εξοπλισμός προστασίας αναβάτη μοτοσυκλέτας, με ενσωματωμένους βιο-αισθητήρες, από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) συμμετείχε στη «Βραδιά του Ερευνητή», στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ΕΚΕΤΑ.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ παρουσίασε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της

οδικής ασφάλειας, εστιάζοντας -κατά προτεραιότητα φέτος- στον τομέα των δικυκλιστών.

Ειδικότερα, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ παρουσίασε το νέο εξοπλισμό προστασίας αναβάτη μοτοσυκλέτας με ενσωματωμένους βιο-αισθητήρες, που προειδοποιούν τον αναβάτη αν χρειαστεί ή παρεμβαίνουν ελέγχοντας το όχημα.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε ένα νέο πιλοτικό σύστημα ελέγχου δικύκλων (στη συγκεκριμένη περίπτωση ηλεκτρικών ποδηλάτων), το C-ITS, που χρησιμοποιεί “έξυπνα γυαλιά” και ενδοεπικοινωνία μεταξύ των οχημάτων για αποφυγή συγκρούσεων.

Τα συνολικά εκθέματα τεχνολογικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ έφτασαν τα 5. Μεταξύ αυτών, ο προσομοιωτής οδήγησης, το σύστημα διαχείρισης ευφυούς κινητικότητας της Θεσσαλονίκης και το σύστημα ελέγχου εμπορευματικών μεταφορών που εφαρμόζεται ήδη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Ευάγγελος Μπεκιάρης τόνισε ότι «το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ επιδιώκει σταθερά την επικοινωνία με την κοινωνία, είτε στα πλαίσια του ΕΚΕΤΑ (όπως στη Βραδιά του Ερευνητή), είτε αυτόνομα, όπως στις Ανοιχτές Θύρες (IMET/EKETA OPENDAY 2018), στους χώρους του ΙΜΕΤ, στο 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, στις 11 Νοεμβρίου».

The post Εξοπλισμός προστασίας αναβάτη μοτοσυκλέτας, με ενσωματωμένους βιο-αισθητήρες, από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα