Νέα παράπονα της ΙΑΤΑ: Υψηλό το κόστος των τεστ Covid σε πολλές χώρες, λειτουργεί ανασχετικά

Νέα παράπονα της ΙΑΤΑ για τις εθνικές κυβερνήσεις. Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών κάλεσε χθες τις κυβερνήσεις να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος, όπως υποστηρίζει, των τεστ Covid – 19 σε πολλές χώρες, ζητώντας να επιτρέψουν τα τεστ αντιγόνου ως εναλλακτική λύση στα PCR.

Τον Απρίλιο, ο νέος γενικός διευθυντής της

IATA Γουίλι Γουόλς κατηγόρησε τους προμηθευτές των τεστ PCR ότι κερδοσκοπούν από τα ταξίδια και κάλεσε τον κλάδο να αμφισβητήσει ότι τα τεστ PCR είναι απαραίτητα.

Η ΙΑΤΑ, στη χθεσινή παρέμβαση, συνιστά  επίσης στις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν την πρόσφατη καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαίρεσης των εμβολιασμένων ταξιδιωτών από τις απαιτήσεις για τεστ.

Σε πρόσφατη έρευνα της IATA, το 86% των ταξιδιωτών δήλωσαν πρόθυμοι να υποβληθούν σε τεστ, όμως, το 70% πιστεύουν ότι το κόστος των τεστ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τα ταξίδια.

Επιπλέον, το 78% πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν το κόστος των υποχρεωτικών τεστ.

Εκτός από την αξιοπιστία, τα τεστ πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα, προσιτά και κατάλληλα για το επίπεδο κινδύνου, υπογραμμίζει η Ένωση, προσθέτοντας ότι οι χρεώσεις των τεστ είναι δυσανάλογες με το πραγματικό κόστος διεξαγωγής του τεστ.

The post Νέα παράπονα της ΙΑΤΑ: Υψηλό το κόστος των τεστ Covid σε πολλές χώρες, λειτουργεί ανασχετικά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
ΙΑΤΑ, Υψηλό, Covid,iata, ypsilo, Covid