Νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την StreetScooter

Εδραιώνει τη θέση της στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post DHL, μέσω των εγκαινίων της δεύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης της θυγατρικής της StreetScooter GmbH.

Με άμεση ισχύ, έως και 10.000 ηλεκτρικά φορτηγά ετησίως θα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου της εταιρείας στο

Düren, συνολικής έκτασης 78.000 τ.μ.

Υπολογίζεται ότι, ο ημερήσιος αριθμός παραγωγής οχημάτων θα αντιστοιχεί σε 46 (σε λειτουργία μονής βάρδιας).

Πλέον, μαζί με το κύριο εργοστάσιό της στο Aachen, η StreetScooter έχει παραγωγική ικανότητα μέχρι 20.000 ηλεκτρικών οχημάτων το χρόνο.

Στο εργοστάσιο του Düren θα κατασκευάζονται τα μοντέλα Pure, Pickup και Box (φορτηγό με 4 ή 8 m3 όγκο φορτίου) και παραλλαγές των μοντέλων διανομής WORK και WORK L, ενώ στο νέο χώρο θα απασχολούνται περίπου 250 άτομα από την περιοχή.

Στα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων στο Düren βρέθηκε και ο Armin Laschet, πρόεδρος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, λέγοντας ότι το StreetScooter αποτελεί μια πρωτοφανής επιτυχία.

«Το γεγονός ότι η Deutsche Post κατασκευάζει πάνω από 6.000 StreetScooters σε όλη τη Γερμανία καταδεικνύει σαφώς ότι η ηλεκτροκίνηση είναι, σε αρκετούς τομείς, μια ήδη βιώσιμη, καθημερινή λύση μεταφοράς» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω γεγονός μπορεί να καταστήσει τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Ο Laschet επισήμανε ακόμη ότι το εργοστάσιο του Düren «θα δημιουργήσει έως και 250 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του Ρήνου. Αυτή είναι μια διαρθρωτική αλλαγή δράσης και ανοίγει νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους της περιοχής».

Σημειωτέον, τα StreetScooters αναπτύσσονται διαδοχικά στο στόλο παράδοσης αλληλογραφίας και δεμάτων της Deutsche Post DHL από το 2013. Σήμερα, ο γερμανικός όμιλος χρησιμοποιεί περίπου 6.000 από αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα που καλύπτουν πάνω από 26 εκατ. χλμ. και εξοικονομούν περίπου 20.000 τόνους CO2 ετησίως. Με αυτά τα φορτηγά και τα 12.000 e-bikes και τα e-trikes, η Deutsche Post DHL λειτουργεί το μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο στη Γερμανία.

The post Νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων για την StreetScooter appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα