Μισθολογικές αυξήσεις 30% ζητούν οι εργαζόμενοι αστικών συγκοινωνιών στη Σόφια

“Επί ποδός μάχης” βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Σόφιας, οι οποίοι ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας για το πρωί της 18ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η διαδήλωση διοργανώνεται από τη Συνομοσπονδία Μεταφορικών Συνδικάτων της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων Βουλγαρίας

με βασικό αίτημα για 30% αύξηση των μισθών αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου.

“Εμπόδιο” για την ικανοποίηση του αιτήματός τους αποτελεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Σόφιας ακόμη δε λειτουργεί και μετά τις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 2023 δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο. Αυτό, με τη σειρά του, παρεμποδίζει την έγκριση του προϋπολογισμού της Σόφιας για το 2024.

Οδηγοί, ελεγκτές και άλλοι υπάλληλοι είναι κατηγορηματικοί ότι δεν μπορούν να περιμένουν να καταλήξουν σε συμφωνία οι πολιτικοί.

«Στον τομέα μας ο αρχικός μισθός είναι 1.300 λέβα περίπου (665 ευρώ). Αυτά τα χρήματα δεν είναι επαρκή. Δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση λόγω έκτακτων βαρδιών, γιατί υπάρχει έλλειψη στελεχών», τονίζουν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι.

Το άρθρο Μισθολογικές αυξήσεις 30% ζητούν οι εργαζόμενοι αστικών συγκοινωνιών στη Σόφια εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
misthologikes-afxiseis-30-zitoun-oi-ergazomenoi-astikon-sygkoinonion-sti-sofia.htm
Τυχαία Θέματα