Μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα του ΚΟΚ, σε 3 κατηγορίες οι παραβάσεις

Την μείωση των προστίμων του ΚΟΚ κατά 50%, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις μεταφορές.

Από την άλλη πλευρά, καταργείται η διάταξη περί μείωσης του προστίμου, εάν πληρωνόταν εντός 10 ημερών.

Η μείωση των προστίμων δεν περιλαμβάνει παραβάσεις

που συνδέονται με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση του STOP και του ερυθρού σηματοδότη, με «κόντρες» και με αντικανονική προσπέραση οχημάτων

Οι παραβάσεις του ΚΟΚ χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις επιπτώσεις τους. Σε παραβάσεις χαμηλής επικινδυνότητας το πρόστιμο φτάνει έως τα 100 ευρώ, μεσαίας έως τα 300 ευρώ και υψηλής έως τα 600 ευρώ.

Σε παραβάσεις, όπως η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, η ζώνη ασφάλειας, το κράνος, η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια (πλην προσπεράσεων φορτηγών που η ποινή είναι οι 30 μέρες, χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται διοικητικά μέτρα, όπως είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών, ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.

The post Μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα του ΚΟΚ, σε 3 κατηγορίες οι παραβάσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα