Μεγάλα συμφέροντα, μεγάλες συγκρούσεις και στη μέση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Παρακολουθήσαμε κι εμείς την (επεισοδιακή) έκτακτη γενική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου.

H έκτακτη γενική συνέλευση μονοπωλήθηκε από την αντιπαράθεση μεταξύ της ολλανδικής  Reggeborgh Ιnvest, η οποία διαθέτει τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και έχει ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο και της Greenhill Investments Limited (συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη) σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου της δεύτερης.

Όπως υποστηρίχθηκε στη γενική συνέλευση από τον πρόεδρο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γ. Μυλωνογιάννη  και τον

νομικό εκπρόσωπο της Reggeborgh Ιnvest, Γ. Σωτηρόπουλο, η Greenhill, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΧΑΕ, κατέχει 3,3 εκατ. μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι, όπως υποστηρίζει, 42,98 εκατ. μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών μιας τρίτης εταιρείας, της Aiolos Investors.

Εάν και η τελική έκβαση της υπόθεσης θα διαφανεί στη νέα έκτακτη γενική συνέλευση, είναι φανερό ότι η διαμάχη για τον Όμιλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει σταματήσει.

Σύμφωνα με στελέχη της χρηματιστηριακής και κατασκευαστικής αγοράς – «όσο μαίνεται αυτός ο “εσωτερικός πόλεμος”, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δύναται να χάσει μερίδιο αγοράς».

Για παράδειγμα, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ζητώντας – για ακόμη μια φορά – μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας.

The post Μεγάλα συμφέροντα, μεγάλες συγκρούσεις και στη μέση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα