Με τους εργαζομένους του ΟΣΕ (ΠΟΣ) συναντάται σήμερα ο υπουργός Επικρατείας

Κρίσιμη συνάντηση του υπουργείου Επικρατείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τους εργαζομένους (ΠΟΣ), με αντικείμενο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Του Φώτη Φωτεινού

Από την εξέλιξη της συνάντησης και σε συνδυασμό με τη στελέχωση των σταθμών με δεύτερο σταθμάρχη, τον καλύτερο συντονισμό / εποπτεία για την κυκλοφορία των τρένων και την αποκατάσταση των ζημιών, θα επανεκκινήσουν τα δρομολόγια, τα οποία – σε πρώτη φάση – θα είναι μειωμένα, όπως και οι σταθμοί. 

«Η επιθυμία μας είναι ο σιδηρόδρομος να επανεκκινήσει το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και ως το

τέλος του μήνα, πρέπει ωστόσο να πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις», απάντησε χθες, σε σχετική ερώτηση του metaforespress.gr, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα τρένο, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας», ανέφερε, τονίζοντας ότι «όλη αυτή η επιχείρηση θα γίνει με απόλυτο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων (υπουργείο, ΟΣΕ, Hellenic Train) στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

Υπέρ της επανεκκίνησης ενός «ασφαλούς και ποιοτικού σιδηροδρόμου» τάσσεται και η ΠΟΣ.

Το κλίμα είναι βαρύ, τόσο στον ΟΣΕ, όσο και στη Hellenic Train, ωστόσο όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να επαναλειτουργήσει και σταδιακά να επανακτά την όποια εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες αναφορές στις αποζημιώσεις, τόσο στις οικογένειες των νεκρών, όσο και στους τραυματίες.

Εκτός από αυτές που θα καταβάλει η Hellenic Train, η οποία είναι, εκ του νόμου υποχρεωμένη να καταβάλλει, εξετάζονται ορισμένα πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Χθες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Kristian Schmidt, Διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean και την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το άρθρο Με τους εργαζομένους του ΟΣΕ (ΠΟΣ) συναντάται σήμερα ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα