Με τις «ευλογίες» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, οι διαμεταφορείς «μετακομίζουν» στον δήμο Φυλής από τον Ελαιώνα

Ούτε στο Θριάσιο, ούτε στον (μελλοντικά) «αναμορφωμένο» Ελαιώνα. Η πρόταση των συναρμόδιων υπουργείων και του ΤΑΙΠΕΔ είναι οι διαμεταφορείς να «μετακομίσουν» στο δήμο Φυλής, κοντά σε έκταση του ΟΔΔΥ.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επικεφαλής της «Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας» (Project Preparation Facility – PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε το metaforespress.gr.

Η ανωτέρω

πρόταση φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνη και την Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), η οποία – εδώ και χρόνια – έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την εξεύρεση μόνιμης και νόμιμης λύσης για τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου σε συγκεντρωμένη / οργανωμένη περιοχή.

Η μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο για την ανάπλαση του Ελαιώνα και της Αθήνας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η δημιουργία / εκμετάλλευση του νέου, οργανωμένου χώρου που θα φιλοξενήσει τους διαμεταφορείς θα προκύψει μέσω διαγωνισμού παραχώρησης ή ΣΔΙΤ, με τους διαμεταφορείς να λαμβάνουν οικονομικά κίνητρα (επιδότηση ενοικίου, κ.α.).

Φώτης Φωτεινός 

The post Με τις «ευλογίες» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, οι διαμεταφορείς «μετακομίζουν» στον δήμο Φυλής από τον Ελαιώνα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα