Με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του έργου «e-Delivery in Cyprus»

Ως τον Αύγουστο του 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο e-Delivery in Cyprus, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διευκόλυνση Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF – Connecting Europe Facility).

Η υλοποίησή του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ κατά τον πρώτο χρόνο θα γίνει η ανάπτυξη της υποδομής του e-Delivery στο πλαίσιο των υποδομών της κυπριακής κυβέρνησης, ενώ στο δεύτερο χρόνο θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και η πιλοτική εφαρμογή της νέας υπηρεσίας.

Το

έργο έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της υποδομής e-Delivery της κυβέρνησης, ώστε να υποστηρίζει την ασφαλή και αξιόπιστη ανταλλαγή δεδομένων και εγγράφων τόσο μεταξύ δημοσίων φορέων (A2A – Authority to Authority) αλλά και μεταξύ δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων (Business to Government).

Το e-Delivery (Ηλεκτρονική Διακίνηση και Διανομή) αποτελεί ένα από τους 5 κεντρικούς πυλώνες (building blocks) της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τον σημαντικότερο, καθώς πρόκειται για την υποδομή που ενώνει και επιτρέπει την διακίνηση πληροφοριών μεταξύ των υπολοίπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι τέσσερις πυλώνες είναι το e-Invoicing (Ηλεκτρονική Τιμολόγηση), e-Identification (Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση), e-Signature (Ηλεκτρονική Υπογραφή) και e-Translation (Ηλεκτρονική Μετάφραση).

Ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας για την υλοποίηση του e-Delivery είναι να κατανοήσει σαφώς το κίνητρο της χρήσης του, το πεδίο εφαρμογής του καθώς και τις λειτουργικές ανάγκες που δημιουργεί.

Υπάρχουν 4 κύριοι στόχοι πίσω από την εφαρμογή του eDelivery:

-Διαλειτουργικότητα

-Επεκτασιμότητα και Απόδοση

-Ασφάλεια

-Νομική εξασφάλιση και ευθύνη

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της υλοποίησης της υποδομής e-Delivery στην Κύπρο είναι τα παρακάτω:

–Θα μειώσει την καμπύλη μάθησης των παρόχων υπηρεσιών των δικτύων ανταλλαγής δεδομένων και εγγράφων

-Θα μειωθεί το κόστος για τη δημιουργία, συντήρηση και λειτουργία δικτύων ανταλλαγής δεδομένων και εγγράφων, καθώς μέρος αυτών των των δαπανών μπορεί να μοιραστεί με άλλους παρόχους υπηρεσιών e-Delivery

-Η ευρεία χρήση των ιδίων προδιαγραφών e-Delivery αναμένεται να δημιουργήσει κίνητρα για εταιρείες λογισμικού ώστε να προσφέρουν συμβατές λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές.

-Η αποστολή και παράδοση ενός εγγράφου ή δεδομένων θα γίνεται άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία ή φορέα.

-Θα βελτιώσει την ποιότητα των εγγράφων και των δεδομένων πληροφοριών που ανταλλάσσονται, μέσω προτύπων.

Το έργο e-Delivery in Cyprus, συντονίζεται από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και συμμετέχουν σε αυτό, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός RTD TALOS LTD, η εταιρεία AC GOLDMAN Solutions & Services LTD, και η εταιρεία BOOMERTEL LTD.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 333.693,02 ευρώ και έχει διάρκεια 24 μηνών.

The post Με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του έργου «e-Delivery in Cyprus» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα