Με 2,2 εκατ. ευρώ θα στηριχθούν 603 απολυμένοι εργαζόμενοι θυγατρικής της K+N

Η Κομισιόν πρότεινε τη στήριξη συνολικά 603 εργαζομένων που απολύθηκαν από εταιρεία logistics στο Βέλγιο, με το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους Εκτοπισμένους Εργαζομένους.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και συμβουλών, καθώς και κατάρτισης και υποστήριξης για να ξεκινήσουν

τη δική τους επιχείρηση.

Το Βέλγιο υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης προς το Ταμείο για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που απολύθηκαν από την Logistics Nivelles SA, πάροχο υπηρεσιών logistics για τρόφιμα και ποτά.

Η Logistics Nivelles SA αποτελεί θυγατρική της Kuehne + Nagel International AG. Ωστόσο, στα τέλη του 2022, η K+N αποφάσισε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στη βελγική περιοχή της Βαλλονίας για να συγκεντρώσει τις δραστηριότητές της στο Kontich, στην περιοχή της Φλάνδρας.

Η χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ προς τους απολυμένους εργαζομένους περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας, προσαρμοσμένη επαγγελματική αναβάθμιση και κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες και γλώσσες.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές για το πώς να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να επωφεληθούν από επιχορηγήσεις εκκίνησης έως και 15.000 ευρώ, καθώς και μηνιαίο επίδομα 350 ευρώ τους πρώτους 12 μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησής τους.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος αυτών των μέτρων είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το Ταμείο θα καλύψει το 85% (2,2 εκατ. ευρώ) και η Περιφέρεια της Βαλλονίας στο Βέλγιο θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο 15% (380.000 ευρώ).

Το άρθρο Με 2,2 εκατ. ευρώ θα στηριχθούν 603 απολυμένοι εργαζόμενοι θυγατρικής της K+N εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
me-22-ekat-evro-tha-stirichthoun-603-apolymenoi-ergazomenoi-thygatrikis-tis-kn.htm
Τυχαία Θέματα