Λόγω… τουριστών / ξένων επισκεπτών, η άνοδος και της κίνησης εσωτερικού του «Ελ. Βενιζέλος». Η συμπεριφορά των Ελλήνων

Οι τουρίστες ή αλλιώς, οι ξένοι επιβάτες αποτελούν την κυρίαρχη αιτία και για την άνοδο της κίνησης εσωτερικού του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Του Φώτη Φωτεινού

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» διακίνησε πέρσι 24,14 εκατ. επιβάτες, εκ των οποίων το 32% διακινήθηκε στο εσωτερικό δίκτυο και το 68% στο διεθνές.

Συγκεκριμένα, η κίνηση εσωτερικού ανήλθε πέρσι στα 7,69 εκατ., σημειώνοντας άνοδο, σε σχέση με το 2017, κατά 6%, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.

Όμως, η άνοδος αυτή δεν προέρχεται από τους Έλληνες επιβάτες, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία της κίνησης εσωτερικού,

αλλά τους ξένους.

Σύμφωνα με επιμέρους στοιχεία που εξασφάλισε το metaforespress.gr, οι Έλληνες επιβάτες αυξήθηκαν μόλις κατά 0,3%. Στον αντίποδα, οι ξένοι κατά 16%.

Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες διατήρησαν την ίδια συμπεριφορά με το 2017. Ορισμένοι το χαρακτηρίζουν ως “σταθερότητα”, άλλοι ως εικόνα “μη βελτίωσης της αγοραστικής δύναμης”.

Όσον αφορά την κίνηση εσωτερικού του «Ελ. Βενιζέλος», από το 2013 (το 2013 ήταν η χρονιά με το «ιστορικό χαμηλό» των 4,3 εκατ. επιβατών) παρουσιάζεται άνοδος, η οποία – ωστόσο – δείχνει σημάδια ωρίμανσης τα 3 τελευταία έτη.

Άλλωστε, και η συνολική κίνηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» αναμένεται τα επόμενα χρόνια να σημειώσει μονοψήφια άνοδο.

The post Λόγω… τουριστών / ξένων επισκεπτών, η άνοδος και της κίνησης εσωτερικού του «Ελ. Βενιζέλος». Η συμπεριφορά των Ελλήνων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα