Κυρώσεις σε όλη την ΕΕ κατά της απερίσκεπτης οδήγησης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Την προσεχή Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει σχέδιο ευρωπαϊκών κανόνων για να σταματήσει η ατιμωρησία της επικίνδυνης οδήγησης από κατόχους διπλώματος άλλης χώρας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Επί του παρόντος, εάν ένας οδηγός χάσει το δίπλωμά του λόγω τροχαίας παράβασης σε διαφορετική χώρα της ΕΕ από εκείνη που εξέδωσε το δίπλωμα, στις περισσότερες περιπτώσεις η κύρωση επιβάλλεται μόνο στη χώρα όπου διαπράχθηκε η παράβαση και δεν εφαρμόζονται περιορισμοί στην υπόλοιπη ΕΕ.

Σύμφωνα με τους προτεινόμενους νέους κανόνες, οι αποφάσεις για την

αναστολή, τον περιορισμό ή την ανάκληση της άδειας οδήγησης κατοίκου άλλης χώρας της ΕΕ θα πρέπει να διαβιβάζονται στο κράτος-μέλος που εξέδωσε την άδεια οδήγησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι η απόφαση έκπτωσης από το δικαίωμα οδήγησης εφαρμόζεται παντού στην ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν να προστεθεί η οδήγηση χωρίς δίπλωμα στον κατάλογο των σοβαρών τροχαίων παραβάσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, γεγονός που θα οδηγούσε σε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την έκπτωση από το δικαίωμα οδήγησης.

Επιθυμούν επίσης σαφείς προθεσμίες σχετικά με το διάστημα κατά το οποίο τα κράτη-μέλη πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες για σχετικά αδικήματα.

Το άρθρο Κυρώσεις σε όλη την ΕΕ κατά της απερίσκεπτης οδήγησης ζητά το Ευρωκοινοβούλιο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
kyroseis-se-oli-tin-ee-kata-tis-aperiskeptis-odigisis-zita-to-evrokoinovoulio.htm
Τυχαία Θέματα
Κυρώσεις, Ευρωκοινοβούλιο,kyroseis, evrokoinovoulio