Κρατική επιδότηση για τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, λόγω Covid και ενεργειακού κόστους

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας αποφάσισε να επιδοτήσει τις αεροπορικές της χώρας, για το διάστημα 21 Μαΐου – 20 Ιουλίου, με στόχο να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την ύφεση που προκαλείται από τον κορωνοϊό και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Όπως τονίστηκε, η χρηματική υποστήριξη θα παρέχεται μόνο όταν ο μέσος ημερήσιος αριθμός πτήσεων εσωτερικού ανά εβδομάδα είναι χαμηλότερος ή ίσος με 4.500 πτήσεις και όταν ο μέσος

συντελεστής φορτίου είναι χαμηλότερος από 75%.

Η μέγιστη επιχορήγηση θα είναι 24.000 γιουάν (3.574 δολ.) την ώρα για τις ζημιογόνες πτήσεις, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωση, η εγχώρια αεροπορική κυκλοφορία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση λόγω των lockdown στη Σαγκάη και τις γύρω πόλεις.

Η China Eastern, με έδρα τη Σαγκάη, ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών της μειώθηκε κατά 90,7% τον περασμένο Απρίλιο σε ετήσια βάση, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάης είδε τον αριθμό των επιβατών να μειώνεται κατά 98,9% την ίδια περίοδο.

Βάσω Βεγ.

The post Κρατική επιδότηση για τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, λόγω Covid και ενεργειακού κόστους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα