Κομισιόν: «Ναι» στην κρατική στήριξη για την προώθηση της διαλειτουργικότητας των σιδηροδρόμων στη Γερμανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ποσό των 200 εκατ. ευρώ ως κρατική στήριξη για την αναβάθμιση του εξοπλισμού διαχείρισης της κυκλοφορίας σιδηροδρόμων στην περιοχή της Στουτγάρδης στη Γερμανία.

Η στήριξη αφορά σε δύο επιμέρους θέματα. Το πρώτο αφορά στην προμήθεια σιδηροδρομικών οχημάτων που θα είναι εξοπλισμένα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS) και το δεύτερο στην υποστήριξη για την παροχή αυτών των ίδιων οχημάτων με αυτόματη λειτουργία αμαξοστοιχίας (ATO).

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα δύο συστήματα θα ενθαρρύνουν

την περαιτέρω στροφή από τις οδικές στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Η κρατική στήριξη, που θα διαρκέσει έως το 2025, θα έχει τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων προς τους ιδιοκτήτες ή τους χειριστές σιδηροδρομικών οχημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το γερμανικό μέτρο είναι επωφελές για το περιβάλλον και την κινητικότητα, καθώς υποστηρίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές, οι οποίες είναι λιγότερο ρυπογόνες από τις οδικές μεταφορές, ενώ μειώνουν επίσης την οδική συμφόρηση.

Επιπλέον, το μέτρο είναι αναλογικό και απαραίτητο, καθώς προωθεί τη διαλειτουργικότητα των σιδηροδρομικών συστημάτων στην ΕΕ και υποστηρίζει τη μετάβαση των εμπορευματικών μεταφορών από οδικές σε σιδηροδρομικές, ενώ δεν οδηγεί σε αδικαιολόγητες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

The post Κομισιόν: «Ναι» στην κρατική στήριξη για την προώθηση της διαλειτουργικότητας των σιδηροδρόμων στη Γερμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα