Κομισιόν: Έδωσε το “ok” για δάνειο 150 εκατ. για την διάσωση της Air Berlin

Την έγκρισή της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση δανείου-γέφυρας από το γερμανικό δημόσιο πιστωτικό ίδρυμα KfW στην πτωχευμένη αεροπορική Air Berlin, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω κίνηση, σύμφωνα με την Κομισιόν, θα επιτρέψει στην αεροπορική «να προχωρήσει σε ομαλή εκκαθάριση της εταιρείας, χωρίς να στρεβλώσει υπερβολικά τον ανταγωνισμό».

Υπενθυμίζεται ότι,

στις 15 Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεσή της να χορηγήσει δάνειο στην Air Berlin, ώστε να συνεχίζει τις δραστηριότητές τους προσεχείς μήνες και παράλληλα να καταφέρει να ολοκληρώσει την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απόσυρση της οικονομικής προσφοράς στήριξης προς την αεροπορική, που είχε καταθέσει η Etihad, κύριος μέτοχος της Air Berlin.

Το δάνειο επαρκεί το πολύ έως τα μέσα Νοεμβρίου, που σημαίνει ότι υπάρχει πίεση για τον “διαμελισμό” της Air Berlin, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας περιλαμβάνουν περίπου 140 μισθωμένα αεροσκάφη και πολύτιμες θέσεις απογείωσης και προσγείωσης στη Γερμανία.

The post Κομισιόν: Έδωσε το “ok” για δάνειο 150 εκατ. για την διάσωση της Air Berlin appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα