Κομισιόν: «Ok» σε νέα κρατική ενίσχυση 12,835 εκατ. ευρώ της Alitalia για τον κορωνοϊό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η κρατική ενίσχυσης, ύψους 12,835 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκε για τη στήριξη της Alitalia είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Το μέτρο αποσκοπεί στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημιές που υπέστη σε ορισμένα δρομολόγια, λόγω της επιδημίας του Covid-19 τον μήνα Ιανουάριο του 2021.

Σημειωτέων, η Alitalia διαθέτει έναν αεροπορικό στόλο άνω των 95

αεροσκαφών, ενώ το 2019 εξυπηρέτησε περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες από τον κύριο κόμβο της στη Ρώμη και άλλα ιταλικά αεροδρόμια σε διεθνείς προορισμούς.

Οι περιορισμοί που τέθηκαν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης ενός δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού όπως ήταν φυσικό επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της Alitalia.

Ως αποτέλεσμα, η ιταλική αεροπορική υπέστη σημαντικές λειτουργικές απώλειες έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Η Ιταλία κοινοποίησε στην Κομισιόν την πρόθεσή της για τη χορήγηση ενός πρόσθετου μέτρου ενίσχυσης για την αποζημίωση της Alitalia για περαιτέρω ζημίες που υπέστησαν σε συγκεκριμένες διαδρομές από την 1η έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης 12,835 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στην εκτιμώμενη ζημία που προκλήθηκε άμεσα στην αεροπορική εταιρεία κατά την περίοδο αυτή, σύμφωνα με ανάλυση διαδρομών των επιλέξιμων δρομολογίων.

Αυτό ακολουθεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 26ης Μαρτίου 2021, της 29ης Δεκεμβρίου 2020 και της 4ης Σεπτεμβρίου 2020 για την έγκριση ιταλικών μέτρων αποζημίωσης ζημιών υπέρ της Alitalia, αποζημιώνοντας την αεροπορική για τις ζημίες που υπέστησαν από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, από τις 16 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 και 1 Μάρτιος έως 15 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης αποζημίωσης υπέρ της Alitalia που έχει εγκριθεί από την Ιταλία και αντίστοιχα έλαβε το «πράσινο φως» της Κομισιόν ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από 310 εκατ. ευρώ.

Β.Β.

The post Κομισιόν: «Ok» σε νέα κρατική ενίσχυση 12,835 εκατ. ευρώ της Alitalia για τον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα