Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά λιμάνια

Σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά λιμάνια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ολιγωρία στην υπογραφή της ΣΣΕ του 2018.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ, ξεκινώντας από τις 27 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε αποχή διαρκείας από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τις 29 Οκτωβρίου δεν θα εργάζονται υπερωριακά.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί

για το αν λειτουργούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Δείχνει να πιστεύει ότι τα λιμάνια της χώρας είναι τυπικές δημόσιες υπηρεσίες και όχι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές που εξυπηρετούν τα νησιά και την ενδοχώρα.

Οι εργαζόμενοι των λιμανιών προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά την υπογραφή της ΣΣΕ του 2018, που ήδη βαίνει προς τη λήξη του».

Καταλήγοντας, τονίζουν ότι «η κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών Α.Ε, με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, προδιαγράφει ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με τη στάση της κάνει σαφές ότι δεν την απασχολεί η σωστή λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά να εισπράξει το αντίτιμο του νέου ξεπουλήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει την αναγκαία λύση, υπογράφοντας την ΣΣΕ του 2018».

The post Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά λιμάνια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα