Κινητοποιήσεις από μεταφορείς στην Ιταλία, διαμαρτύρονται για την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των φορτηγών τους οι οδικοί μεταφορείς στην γειτονική Ιταλία. Εταιρείες οδικών μεταφορών – μέλη της ιταλικής ένωσης Trasportounito προχωρούν σε προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση το διάστημα 18 – 22 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Βασικό τους ζητούμενο είναι η άμεση κατάργηση της αναστολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων και η επείγουσα αποδέσμευση της έκπτωσης φόρου, «η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εταιρειών οδικών μεταφορών».

Σε ανακοίνωσή της, η Trasportounito ανέφερε

ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απεργία 4 ημερών, απαιτώντας περισσότερη υποστήριξη από την κυβέρνηση της Ιταλίας, ενώ τόνισε ότι η αναστάτωση θα είχε αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί δραστικές αποφάσεις από την ιταλική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, τα αιτήματα της ένωσης προς την κυβέρνηση της Ιταλίας περιλαμβάνουν τα εξής:

Οικονομικό μέρος

1ο τρίμηνο 2022: Άμεση εκταμίευση της έκπτωσης φόρου 28% (δέσμευση που αναλήφθηκε, αλλά δεν τηρήθηκε) με την άρση του ορίου των 400 χιλιάδων ευρώ ανά μεταφορική εταιρεία.2ο και 3ο τρίμηνο 2022: άμεση επαναφορά της τριμηνιαίας ανάκτησης των ΕΦΚ, εναλλακτικά περαιτέρω πίστωση φόρου χωρίς κανένα οικονομικό περιορισμό.Καταβολή 15.000 ευρώ σε κάθε εταιρεία οδικών εμπορευματικών μεταφορών που κατέχει άδειες που καταργήθηκαν με τον κανονισμό 1055/2020 της ΕΕ.Ταμείο οδικών μεταφορών, ύψους 100 εκατ. ευρώ, το ποσό του οποίου θα διατεθεί στο κόστος εργασίας.

Κανονιστικό μέρος

Καθορισμός καθεστώτος για τη θέσπιση δραστηριοτήτων ελέγχου και κυρώσεων για τις ακόλουθες νομικές διατάξεις: χρόνοι πληρωμής, πληρωμή για τους χρόνους αναμονής κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση, ρήτρα διασφάλισης για το κόστος καυσίμων.

The post Κινητοποιήσεις από μεταφορείς στην Ιταλία, διαμαρτύρονται για την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα