Και επίσημα, προτιμώμενος επενδυτής για τον ΟΛΘ το σχήμα Deutsche Invest – Terminal Link – Belterra

Η κοινοπραξία της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Belterra Investments Ltd του Ιβάν Σαββίδη και της γαλλικής Terminal Link SA ανακηρύχθηκε, από το ΤΑΙΠΕΔ, ως προτιμώμενος επενδυτής για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Το Ταμείο, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά του πλειοδότη, άναψε το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση

της ιδιωτικοποίησης, η οποία θα αποφέρει άμεσα στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 232 εκατ. ευρώ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η σύμβαση πώλησης θα υπογραφεί μετά τη σχετική έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Τα ποσοστά της κοινοπραξίας

Δημοσιοποιήθηκαν, πρόσφατα, τα επιμέρους ποσοστά των εταίρων της κοινοπραξίας που αναδείχτηκε πλειοδότρια για το 67% του ΟΛΘ, έναντι 231,9 εκατ.

Η εν λόγω κοινοπραξία γνωστοποίησε ότι η γερμανική DIEP κατέχει το 47%, η γαλλική Terminal Link το 33% και ο Ιβάν Σαββίδης το 20%, υποστηρίζοντας ότι θα εργαστεί μεθοδικά, ώστε να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστική πύλη εισόδου και μεταφορικό κέντρο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

The post Και επίσημα, προτιμώμενος επενδυτής για τον ΟΛΘ το σχήμα Deutsche Invest – Terminal Link – Belterra appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα