Ιρλανδία: Στήριξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με 18 εκατ. ευρώ, λόγω Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ιρλανδικό καθεστώς, ύψους 18 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, δήλωσε: «Αυτό το καθεστώς θα επιτρέψει στην Ιρλανδία να υποστηρίξει τον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που επηρεάζεται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων που προκαλείται από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων

του πολέμου του Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τα κράτη-μέλη για να διασφαλίσουμε ότι τα εθνικά μέτρα στήριξης μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά, προστατεύοντας παράλληλα τους ίσους όρους ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά».

Το ιρλανδικό μέτρο

Αναλυτικότερα, η Ιρλανδία κοινοποίησε στην Κομισιόν το καθεστώς των 18 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των operators των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σκοπός του είναι η παροχή στήριξης ρευστότητας σε επιχειρήσεις οδικών μεταφορών που επηρεάζονται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων που προκαλείται από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση και τις σχετικές κυρώσεις.

Το μέτρο αποσκοπεί στον μετριασμό του κινδύνου αφερεγγυότητας αυτών των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη οδική κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

Το μέτρο θα είναι ανοιχτό σε επιχειρήσεις οδικών μεταφορών όλων των μεγεθών, με έγκυρη άδεια λειτουργίας στην Ιρλανδία, που πλήττονται από την τρέχουσα κρίση.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, οι δικαιούχοι θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν περιορισμένα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

The post Ιρλανδία: Στήριξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών με 18 εκατ. ευρώ, λόγω Ουκρανίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα