Ήδη τρεις «μνηστήρες» για την Air Berlin. Οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά του στοιχεία, δήλωσε ο Τόμας Βίνκελμαν, διευθύνων σύμβουλος, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δώσει συγκεκριμένα ονόματα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ και το Reuters.

Και οι τρεις εταιρείες είναι ευυπόληπτες «σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση,

επαρκώς μεγάλες για να προσφέρουν στην Air Berlin ένα εξασφαλισμένο μέλλον και ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη Γερμανία ως τη βάση των δραστηριοτήτων», ανέφερε.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways αποφάσισε να μην τη στηρίξει πλέον οικονομικά, ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Βίνκελμαν, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της μονάδας Niki, την οποία η Etihad είχε αγοράσει νωρίτερα φέτος από την Air Berlin, έναντι 300 εκατ. ευρώ.

Η Lufthansa έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει μέρος των δραστηριοτήτων της Air Berlin, ενώ, σύμφωνα με πηγή, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και η ΕasyJet.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor της Thomas Cook ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «ενεργό ρόλο» στην αναδιάρθρωση της Air Berlin.

Ο Βίνκελμαν στοχεύει σε μια συμφωνία με δύο ή περισσότερους αγοραστές έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

The post Ήδη τρεις «μνηστήρες» για την Air Berlin. Οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα