Ξανά στον αέρα το 2021 η υπό πτώχευση Flybe, ύστερα από τη διάσωσή της από πρώην μέτοχο

Η χρεοκοπημένη βρετανική περιφερειακή αεροπορική Flybe εξαγοράστηκε από Thyme Opco Ltd, εταιρεία που συνδέεται με την επενδυτική Cyrus Capital και ενδέχεται να αρχίσει να πετάει ξανά από το 2021, δήλωσαν οι από κοινού διαχειριστές της.

Η πτώση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια από τις αρχές του τρέχοντος έτους εξαιτίας του κορωνοϊού ώθησε τη Flybe σε διαχειριστές

τον περασμένο Μάρτιο και έθεσε σε κίνδυνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίας.

Η Flybe, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη περιφερειακή αεροπορική στην Ευρώπη, λειτουργούσε σε 81 αεροδρόμια και ανήκε στην Virgin Atlantic, την Stobart Group και την Cyrus Capital.

Η EY, η οποία διαχειρίζεται την πτωχευμένη εταιρεία, δήλωσε ότι συμφώνησε να πωλήσει την επιχείρηση και τα περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένου του brand, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, των αποθεμάτων και του εξοπλισμού, στην Thyme Opco Ltd.

«Ενώ σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε ως μικρότερο σχήμα σε σχέση με πριν, αναμένουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και να αποκαταστήσουμε την ουσιαστική περιφερειακή συνδεσιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος της Thyme Opco.

Η συμφωνία αναμένεται να επιτρέψει στη Flybe να ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές της ως περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με το εμπορικό σήμα Flybe στις αρχές του 2021, αναφέρουν οι νέοι ιδιοκτήτες, προσθέτοντας ότι η συναλλαγή εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένους εμπιστευτικούς όρους.

The post Ξανά στον αέρα το 2021 η υπό πτώχευση Flybe, ύστερα από τη διάσωσή της από πρώην μέτοχο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα