Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, Αττικό Μετρό, Εγνατία, κ.ά.)

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής στις ΔΕΚΟ στον χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα του αριθμού των εργαζομένων.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις εξής ΔΕΚΟ:

ΟΣΕ
ΑΕΕΡΓΟΣΕΣταθερές Συγκοινωνίες ΑΕΟΣΥΟΑΣΑΟΣΕΘΟΑΣΘΑττικό ΜετρόΚτιριακές Υποδομές ΑΕΕγνατία Οδός ΑΕΕΥΔΑΠΕΛΤΑ.

Στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις εν λόγω επιχειρήσεις είναι ένας μήνας, δηλαδή ως τα τέλη Απριλίου, ενώ οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας θα ενταχθούν όταν σε επόμενη φάση ενταχθεί στο σύστημα αυτό και η βιομηχανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θωρακίζεται η καταγραφή του ωραρίου των εργαζόμενων, αλλά παράλληλα πιστοποιείται η παρουσία τους στον χώρο εργασίας με τρόπο αδιάβλητο και με τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό τυχόν παραβάσεων και ψευδών δηλώσεων είτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, είτε από την πλευρά των εργαζομένων.

Το άρθρο Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, Αττικό Μετρό, Εγνατία, κ.ά.) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα