Η πορεία υλοποίησης του «Κέντρου Εκπαίδευσης» και της «Βάσης Συντήρησης Αεροσκαφών» της AEGEAN

Το 2023 ολοκληρώθηκε η σύσταση και ξεκίνησε η λειτουργία της εταιρείας Aegean CAE Flight Training A.E. για την, από κοινού, υλοποίηση από την Olympic Air και την CAE Aviation Training BV του επενδυτικού σχεδίου του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πληρωμάτων» με προσομοιωτές πτήσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Επιμέλεια:

Β. Βεγιάζη 

Εντός του 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου, το οποίο διαθέτει υποδομές για την υποστήριξη συνολικά 7 προσομοιωτών πτήσεων, καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό εκπαίδευσης πληρωμάτων καμπίνας.

Στα τέλη του 2023 παραδόθηκαν οι πρώτοι 4 προσομοιωτές, εκ των οποίων οι 3 είναι ήδη σε λειτουργία, καλύπτοντας τις ανάγκες, τόσο της AEGEAN, όσο και τρίτων αεροπορικών εταιρειών, μια επένδυση που υλοποιήθηκε σε διάστημα 12 μηνών.

Σχετικά με τη «Βάση Συντήρησης Αεροσκαφών», ο Όμιλος της AEGEAN προγραμματίζει την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της εντός του πρώτου τετράμηνου του 2024.

Η νέα επένδυση, όπως υποστηρίζει η AEGEAN, ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες συντήρησης αεροσκαφών του Ομίλου, φέρνοντας ένα εύρος υπηρεσιών υποστήριξης εντός του οργανισμού της AEGEAN που μέχρι σήμερα εκτελούνταν στο εξωτερικό.

Επιπλέον θα δημιουργήσει, στην ωρίμανση της, σημαντικό δυναμικό υποστήριξης πτητικών μέσων και εκπαίδευσης πληρωμάτων τρίτων μερών.

Η εν λόγω επένδυση, όπως αναφέρει η αεροπορική, φέρει έντονα περιβαλλοντικό χαρακτήρα, είναι πλήρως εναρμονισμένη με το ευρύτερο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της AEGEAN, αλλά και ισχυρό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και εθνικό αντίκτυπο.

Το άρθρο Η πορεία υλοποίησης του «Κέντρου Εκπαίδευσης» και της «Βάσης Συντήρησης Αεροσκαφών» της AEGEAN εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-poreia-ylopoiisis-tou-kentrou-ekpaidefsis-kai-tis-vasis-syntirisis-aeroskafon-tis-aegean.htm
Τυχαία Θέματα