Η οικογένεια Benetton και η Blackstone προσφέρουν 12,7 δισ. ευρώ για το 66,7% της Atlantia

Η οικογένεια Benetton και το αμερικανικό επενδυτικό fund Blackstone κατέθεσαν προσφορά εξαγοράς για την ιταλική εταιρεία εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων Atlantia, αποτιμώντας την στα 58 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους της.

Σύμφωνα με το Reuters,

η προσφορά κατατίθεται την ώρα που η Atlantia ετοιμάζεται εισπράξει 8 δισ, ευρώ από την πώληση του αυτοκινητοδρόμου Autostrade per l’Italia, στον απόηχο της πολιτικής διαμάχης που πυροδότησε η κατάρρευση γέφυρας του στην Γένοβα το 2018, όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Οι δύο όμιλοι προσφέρουν για την εξαγορά 23 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή premium 36,3% σε σχέση με την τιμή της μετοχής της Atlantia τους τελευταίους έξι μήνες.

Ως εκ τούτου, οι εταιρείες θα ξοδέψουν έως και 12,7 δισ. ευρώ σε μετρητά για την εξαγορά, η οποία αφορά το 66,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Atlantia.

Ως οικονομικοί σύμβουλοι για τις Benetton και Blackstone ενεργούν οι Goldman Sachs, Mediobanca, Bank of America, JPMorgan, UBS, UniCredit, ενώ νομικοί σύμβουλοί είναι οι Gatti Pavesi Bianchi Ludovici, Legance, Simpson Thacher & Bartlett LLP.

Να σημειωθεί ότι, το χρέος της Atlantia στο τέλος του 2021 ήταν στα 38,6 δισ. ευρώ, νούμερο που αναμένεται να μειωθεί όταν ολοκληρώσει την πώληση μονάδων αυτοκινητοδρόμων.

Η οικογένεια Benetton, που κατέχει το 33% της Atlantia, είχε δηλώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Blackstone, αφότου απέρριψε πρόταση των Global Infrastructure Partners και Brookfield να εξαγοράσουν την Atlantia και να παραδώσουν τις παραχωρήσεις της στον Ισπανό μεγιστάνα των κατασκευών Φλορεντίνο Πέρεθ.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Edizione που ανήκει στην Benetton και της οποίας ηγείται από τον περασμένο Ιανουάριο ο Alessandro Benetton, θα κατέχει το 65% του επενδυτικού σχήματος που θα υποβάλει την προσφορά στην Atlantia, και η αμερικανική Blackstone το υπόλοιπο.

The post Η οικογένεια Benetton και η Blackstone προσφέρουν 12,7 δισ. ευρώ για το 66,7% της Atlantia appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα