Σκέψεις για απολύσεις πάνω από 20.000 εργαζομένων στην Kuehne+Nagel

Σε περικοπές πάνω από 20.000 θέσεων εργασίας, κυρίως αποθηκάριους, προσανατολίζεται η Kuehne+Nagel, μια κίνηση που αποδίδεται στην κρίση που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια αγορά εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics ο κορωνοϊός.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Τα παραπάνω αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στη γερμανική “Die Welt”, ο επίτιμος πρόεδρος και πλειοψηφικός μέτοχος (53,3%) της εταιρείας, Klaus-Michael Kuehne.

Ο παγκόσμιος κολοσσός μεταφορών και logistics,

που απασχολεί συνολικά 83.000 εργαζόμενους, πιθανότατα να μειώσει τις θέσεις εργασίας σε περιοχές των ΗΠΑ, οι οποίες σε αντίθεση με την Ευρώπη δεν διαθέτουν ένα βραχυπρόθεσμο σύστημα εργασίας για να αποτρέψουν τις μαζικές απολύσεις.

Όπως είπε, ο όμιλος «θα μπορούσε να απασχολεί κατά 20-25% λιγότερους εργαζόμενους απ’ ότι πριν την κρίση του κορωνοϊού», οπότε θεωρεί ότι «η μετά Covid-19 εποχή θα βρει την K+N μικρότερη».

Παράλληλα, διέβλεψε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 θα είναι σαφώς διαμορφωμένα επί τα χείρω εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση και πόσο βαθιά θα είναι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας τόνισε ότι «η στιγμή της αλήθειας για την K+N θα έρθει την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου», καθώς την περίοδο αυτή ο όγκος των μεταφορών μειώθηκε δραματικά. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που έθεσε είναι κατά πόσο θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από τον Ιούνιο και μετά.

«Περιμένω ότι η οικονομική παραγωγή θα είναι χαμηλότερη για τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο Kuehne, κάνοντας μια εκτίμηση για τα επόμενα χρόνια.

The post Σκέψεις για απολύσεις πάνω από 20.000 εργαζομένων στην Kuehne+Nagel appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα