Η «μεγάλη εξόρμηση» της HIG σε logistics / μεταφορές, επεκτείνεται σε Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και Γερμανία

Στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της HIG στις εμπορευματικές μεταφορές / logistics αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Inventio, εταιρείας που εκπροσωπεί την ΗΙG Capital στην Ελλάδα.

Του Φώτη Φωτεινού 

Σύμφωνα με τον κ. Μπήτρο, η HIG Capital, έχοντας

εξαγοράσει αρκετές εγχώριες εταιρείες logistics και μεταφορών, διαθέτει μερίδιο αγοράς 18% και πλέον, διατηρεί βλέψεις για επέκταση στο εξωτερικό, δημιουργώντας δίκτυο έως τη Γερμανία.

«Εάν προσέξει κανείς, οι εταιρείες που έχουμε εξαγοράσει στην Ελλάδα καλύπτουν όλο φάσμα των μεταφορών και των logistics, χτίζουμε και το last – mile. Πλέον, θα επεκτείνουμε την παρουσία μας και προς τον Βορά», σχολίασε.

Στην Ελλάδα, επί του παρόντος, δεν διαφαίνεται κάποια νέα εξαγορά, όπως απάντησε σε ερώτηση του metaforespress.gr o κ. Μπήτρος, με την εταιρεία να εξετάζει τη δημιουργία αποθηκών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου (συμμετέχει στον διαγωνισμό μέσω της Χαλυβουργίας Ελλάδος), αλλά και την απόκτηση του ΟΛΘ, εάν μπει «πωλητήριο» από τους βασικούς μετόχους.

Σύμφωνα με τον Δ.Σ. της Inventio, ο αθροιστικός ετήσιος κύκλος εργασιών των εταιρειών του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σήμερα στα 420 εκατ. ευρώ (350 εκατ. ευρώ αφορούν τον τομέα logistics και τα υπόλοιπα 70 εκατ. ευρώ τον ξενοδοχειακό κλάδο) και εκτιμάται ότι, στην 5ετία, αυτός θα αγγίξει τα 600 – 700 εκατ. ευρώ.

Η παρουσία της HIG σε μεταφορές / logistics

Η HIG Capital έχει υπό την «ομπρέλα» της αρκετές εγχώριες εταιρείες logistics και μεταφορών και συγκεκριμένα τις ακόλουθες:

-Μακιός ΑΕ (2020), Ολυμπιάς Κανδύλης  (2021): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων με διατήρηση του management και δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των ψυχωμένων φορτίων (μεταφορά και αποθήκευση). Τα συνολικά έσοδα από 48 εκατ., έχουν ανεβεί σε 80 εκατ. για το 2023, με αύξηση θέσεων εργασίας σε πάνω από 400. Το σύνολο αξίας των εταιρειών εκτιμάται σε 100+ εκατ.

-ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΑΕ (2023): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων με διατήρηση του management. Με συνολικό κύκλο εργασιών πλέον των 150 εκατ. και πάνω από 1.250 θέσεις εργασίας, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών logistics στην ευρύτερη περιοχή.

-Group Unit Hellas & Unit Shipping (2023): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων με διατήρηση του management. Με συνολικό κύκλο εργασιών, πλέον των 50 εκατ., οι εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς και seaforwarding στην ευρύτερη περιοχή.

-Contrtade SA (2023): Εξαγορά του ποσοστού των μετόχων, με διατήρηση του management. Με συνολικό κύκλο εργασιών πλέον των 20 εκατ., η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς και sea forwarding, με εξειδίκευση σε special cargo στην ευρύτερη περιοχή.

-Δημιουργία Λειτουργικής πλατφόρμας Logistics – Streem Global AE (Sea, Truck, Rail, End-to-End Mobility).

O Ασπρόπυργος θα λειτουργεί «συμπληρωματικά» του Πειραιά

Εκτός από την επέκταση στο εξωτερικό, το σχέδιο της HIG και της συγγενούς εταιρείας, Streem Logistics στηρίζεται στη δημιουργία του «Hull Logistics Park» στον Ασπρόπυργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργίας.

«Υπάρχουν θέματα αδειοδοτικά, το τρένο έχει “δρόμο”, το παρακολουθούμε στενά, θα δώσει προστιθέμενη αξία.

Σε 2 χρόνια αναμένεται η παράδοση των πρώτων αποθηκών. Το εμπορευματικό κέντρο που δημιουργούμε θα συνδυάζει τρένο, πλοίο και φορτηγό, με στόχο να καταστεί κέντρο εισόδου διεθνών distributors προς την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Μπήτρος.

Σε ερώτηση του metaforespress.gr, εάν το logistics park της HIG διαδραματίσει ανταγωνιστικό ρόλο προς το λιμάνι του Πειραιά, σχολίασε ότι «θα λειτουργεί συμπληρωματικά».

Το άρθρο Η «μεγάλη εξόρμηση» της HIG σε logistics / μεταφορές, επεκτείνεται σε Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία και Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-megali-exormisi-tis-hig-se-logistics--metafores-epekteinetai-se-oungaria-afstria-kai-germania.htm
Τυχαία Θέματα
HIG, Ουγγαρία Αυστρία, Γερμανία,HIG, oungaria afstria, germania