Κινεζική «πρωτοκαθεδρία» στην αγορά εμπορικών αεροσκαφών ως το 2042

Η Κίνα θα καταστεί η μεγαλύτερη αγορά εμπορικών αεροσκαφών παγκοσμίως έως το 2042, αφήνοντας πίσω Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, με αξία που θα αγγίξει τα 54 δισ. δολ., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Airbus.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Όπως μετέδωσε το China Daily, εφέτος, η αγορά αεροπορικών ταξιδιών της Κίνας γνώρισε ισχυρή ανάκαμψη και με την αξία της να υπολογίζεται στα 18,6 δισ. δολ.,

μια ετήσια αύξηση 86%.

Σύμφωνα με την Airbus, η αεροπορική αγορά της Κίνας βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης από τότε που η χώρα χαλάρωσε τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 2023, η χώρα αναμένεται να διεκπεραιώσει περίπου 600 εκατομμύρια αεροπορικά ταξίδια, αυξημένα κατά 138% σε ετήσια βάση.

«Η Κίνα θα “καταλάβει” σταδιακά τις πιο ώριμες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής και θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά έως το 2042», δήλωσε ο Hu Yongdong, αντιπρόεδρος στρατηγικής, ανάπτυξης και λειτουργιών εξυπηρέτησης πελατών της Airbus China.

Τα επόμενα 20 χρόνια, η Κίνα θα χρειαστεί συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 561.000 ατόμων στην αεροπορική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων 186.000 τεχνικών, 139.000 πιλότων και 236.000 μελών πληρώματος καμπίνας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον, η πρόβλεψη κάνει λόγο ότι 2.320 αεροσκάφη θα αποσυρθούν από τώρα έως το 2042 στην Κίνα, ως αποτέλεσμα του συνεχούς εκσυγχρονισμού του στόλου των αεροπορικών.

Αυτό θα δημιουργήσει αυξανόμενες ευκαιρίες στην αγορά για επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση παλαιότερων αεροσκαφών και θα συμβάλει σε μια κυκλική οικονομία, καταλήγει η Airbus.

Το άρθρο Κινεζική «πρωτοκαθεδρία» στην αγορά εμπορικών αεροσκαφών ως το 2042 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kina-anamenetai-na-einai-i-megalyteri-agora-eborikon-aeroskafon-os-to-2042.htm
Τυχαία Θέματα