Τον πλήρη έλεγχο της Νέας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας αποκτά η ΓΕΚ Τέρνα

Τον πλήρη έλεγχο της Νέας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας αποκτά η ΓΕΚ Τέρνα, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά των υπολειπόμενων ποσοστών που κατείχε η ισπανική Ferrovial στους δύο αυτοκινητοδρόμους.

Η ΓΕΚ Τέρνα, πριν την τελευταία συναλλαγή, κατείχε το 78,6% της Νέας Οδού και το 66,7% του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας.

Ειδικότερα,

όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθμ. 673/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, την από 05.10.2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στη μεταβολή του ελέγχου των εταιριών «ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΕ» και «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» από κοινό σε αποκλειστικό, μέσω της εξαγοράς από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ του υπολοίπου ποσοστού των μετοχικών τους κεφαλαίων που κατείχε προηγουμένως η εταιρεία FERROVIAL S.A.

Με την απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».

The post Τον πλήρη έλεγχο της Νέας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας αποκτά η ΓΕΚ Τέρνα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα