Η ΕΕΤΤ υπεύθυνη για την εφαρμογή του Κανονισμού για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων

Στην αρμοδιότητα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) περνά η αντικειμενική αξιολόγηση των διασυνοριακών τιμολογίων στις υπηρεσίες παράδοσης διασυνοριακών δεμάτων.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η παρούσα απόφαση συμπεριελήφθη, με τροπολογία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για τις υπο-παραχώρησης των 10 περιφερειακών λιμένων της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 4053/2012 (Α’ 44) και παρέχεται αρμοδιότητα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

σχετικά με την αντικειμενική αξιολόγηση των διασυνοριακών τιμολογίων στις υπηρεσίες παράδοσης διασυνοριακών δεμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως, αποτελεσματικά και άμεσα ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/644 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2018».

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται ότι με την εν λόγω τροπολογία, «συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ η έκδοση Κανονισμού αναφορικά με την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/644 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2018 (Υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων) και η επιβολή κυρώσεων (συστάσεις, πρόστιμα, ανάκληση αδειών κ.λπ.) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Καταλήγοντας, τονίζεται ότι ενδέχεται να υπάρξει αύξηση των εσόδων της ΕΕΤΤ από την είσπραξη τυχόν επιβαλλόμενων προστίμων, στο πλαίσιο της παρακολούθησης εφαρμογής του Κανονισμού για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων.

The post Η ΕΕΤΤ υπεύθυνη για την εφαρμογή του Κανονισμού για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα