Η απάντηση των ΕΛΤΑ στους ισχυρισμούς της ΔΕΗ. Κίνηση αποκλιμάκωσης η εκταμίευση οφειλών 6,6 εκατ. της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης

«Τριγμούς» στις σχέσεις της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ. Η ΔΕΗ, με εξώδικο που απέστειλε στα ΕΛΤΑ, ζητά την άμεση εκταμίευση 21,3 εκατ., από εισπράξεις λογαριασμών της ΔΕΗ, που πληρώθηκαν σε καταστήματα

των ΕΛΤΑ την περίοδο από τις 10 Μαΐου.

Τα ΕΛΤΑ, τα οποία παραδέχονται την παρακράτηση, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε τεχνικό πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών, δεσμεύονται ότι, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου, το πρόβλημα θα επιλυθεί.

«Σανίδα σωτηρίας» για τα ΕΛΤΑ αποτελούν οι βεβαιωμένες οφειλές του ελληνικού δημοσίου, όπως της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ύψους 6,6 εκατ., οι οποίες θα αποδοθούν άμεσα στη ΔΕΗ, σύμφωνα με στελέχη των ΕΛΤΑ.

Μάλιστα, τα ΕΛΤΑ σημειώνουν, ακόμη, ότι περιμένουν την εκταμίευση 45 εκατ. από την Καθολική Υπηρεσία της τριετίας 2013-14-15, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με νόμο στη Βουλή. Η εκταμίευση του ανωτέρω ποσού αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας του οργανισμού.

Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα τα ΕΛΤΑ έχουν ζητήσει, από τη ΔΕΗ, να αποδεχθεί ως έγκυρο το αρχείο των πελατών της, που διατηρούν τα ΕΛΤΑ, στο οποίο καταγράφεται ποιοι λογαριασμοί έχουν εξοφληθεί και ποιοι όχι, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μπορεί να χορηγεί την έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες της.

Φ. Φωτεινός

The post Η απάντηση των ΕΛΤΑ στους ισχυρισμούς της ΔΕΗ. Κίνηση αποκλιμάκωσης η εκταμίευση οφειλών 6,6 εκατ. της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα