Wizz Air: Προσδοκά να καταστεί ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας, οι βλέψεις για την Tarom

Παρόλο που δεν διαθέτει αρκετή χωρητικότητα, η ουγγρική αεροπορική Wizz Air βλέπει ως «ευκαιρία» την κάλυψη του κενού που δημιούργησε η οικονομική κατάρρευση της ρουμάνικης Blue Air.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως δήλωσε στο Economica.net, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας József Váradi «η Wizz Air δεν έχει αρκετή χωρητικότητα όσον αφορά τα αεροσκάφη για να καλύψει το κενό που αφήνει η Blue Air,

αλλά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό το επόμενο έτος».

«Το Βουκουρέστι θα γίνει η μεγαλύτερη επιχειρησιακή βάση της Wizz Air σε ολόκληρο το δίκτυο, ενώ και το Κλουζ είναι επίσης μια πολύ ισχυρή βάση, με το Ιάσιο να ακολουθεί. Μας ενδιαφέρει να γίνουμε ο de facto εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας», τόνισε ο κ. Váradi.

Ο József Váradi, CEO της ουγγρικής low cost αεροπορικής εταιρείας Wizz Air.

Υπενθυμίζεται ότι, η ρουμάνικη Blue Air, η οποία ανέστειλε την εκτέλεση πτήσεων στις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε πρόσφατα την ύπαρξη συμφωνίας με επενδυτή, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η συγκατάθεση της κυβέρνησης της Ρουμανίας.

«Είναι θαύμα το πώς μπόρεσαν να πετάξουν τόσα χρόνια μετά από τόσα προβλήματα. Αλλά υπάρχει ένα τέλος σε όλα και νομίζω ότι οδεύουμε προς τα εκεί», είπε ο κ. Váradi.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «σε περίπτωση που και η Tarom αντιμετωπίσει προβλήματα παρόμοια με αυτά της Blue Air, η Wizz Air θα είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

«Δεν μπορώ να αξιολογήσω την κατάσταση στην Tarom, δεν μπορώ να αξιολογήσω τις προθέσεις της κυβέρνησης. Δεν ευχόμαστε στην κατάρρευση της Tarom, αλλά αν συμβεί κάτι θα αντιδράσουμε», κατέληξε ο Váradi.

The post Wizz Air: Προσδοκά να καταστεί ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας, οι βλέψεις για την Tarom appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα