Η Volvo Cars επενδύει 10 δισ. SEK στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς

Η Volvo Cars επενδύει 10 δισ. σουηδικές κορόνες (SEK) στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία για την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επενδύσεων, η αυτοκινητοβιομηχανία θα εισαγάγει μια σειρά από νέες και πιο βιώσιμες τεχνολογίες, καθώς και διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο. Αυτά περιλαμβάνουν την εισαγωγή μεγαλύτερης χύτευσης εξαρτημάτων αμαξώματος από αλουμίνιο, μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών και πλήρως ανακαινισμένα

τμήματα βαφής και τελικής συναρμολόγησης.

Οι επενδύσεις ακολουθούν την πρόσφατη ανακοίνωση της Volvo Cars και της Northvolt να επενδύσουν 30 δισ. SEK για την ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένων στα μέτρα της επόμενης γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo.

Και τα δύο επενδυτικά σχέδια αντιπροσωπεύουν νέα βήματα προς τη φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί μια εταιρεία πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή της για ένα μακροπρόθεσμο μέλλον στη γενέτειρά της, το Γκέτεμποργκ.

«Με αυτές τις επενδύσεις κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς το αποκλειστικά ηλεκτρικό μας μέλλον και προετοιμαζόμαστε για ακόμη πιο προηγμένα και καλύτερα ηλεκτρικά Volvo», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι «η Torslanda είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιό μας και θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη συνεχιζόμενη μεταμόρφωσή μας, καθώς προχωράμε για να γίνουμε ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030».

Να σημειωθεί ότι, το εργοστάσιο της Torslanda έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 αυτοκινήτων και αποτελεί μία από τις μακροβιότερες εγκαταστάσεις παραγωγής της Volvo Cars. Εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 1964 από τον Σουηδό βασιλιά Gustaf VI Adolf και ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ο μεγαλύτερος ενιαίος χώρος εργασίας στη χώρα. Επί του παρόντος, το εργοστάσιο της Torslanda λειτουργεί σε τρεις βάρδιες και απασχολεί περίπου 6.500 άτομα.

The post Η Volvo Cars επενδύει 10 δισ. SEK στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα