Η Uber αποχώρησε από τις Βρυξέλλες έπειτα από απόφαση δικαστηρίου

Η Uber έλαβε εντολή να σταματήσει την προσφορά της κύριας υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών στις Βρυξέλλες από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η κυβέρνηση του Βελγίου συμφώνησε σε μια μεταρρύθμιση του κλάδου των ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων της περιοχής, μόλις μια ημέρα αφότου ένας

δικαστής διέταξε την Uber να σταματήσει σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές της στις Βρυξέλλες.

Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τετάρτη ότι η απαγόρευση του 2015 σε ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες ταξί ισχύει και για επαγγελματίες οδηγούς.

From this Friday, you won’t be able to get an Uber ride in the EU capital

We’re disappointed with today’s court decision to close our Brussels app which goes against the @EU_Commission digital and green ambitions. https://t.co/ZzTdg6pVfB https://t.co/sO5kFb6SMm

Uber EU Public Policy (@UberEUPolicy) November 24, 2021

«Από αυτήν την Παρασκευή, δεν θα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με Uber στην πρωτεύουσα της ΕΕ», έγραψε η Uber στο Twitter την Τετάρτη.

«Είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση να κλείσει η εφαρμογή μας στις Βρυξέλλες», συμπλήρωσε.

Η Uber είπε ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις ψηφιακές και πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εταιρεία δίνει νομικές «μάχες» σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο απασχολεί οδηγούς και, όπως αναφέρει, συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα ταξί.

Ο Νίκολας Έστμπεργκ, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής παράδοσης τροφίμων Delivery Hero, επέκρινε επίσης την απόφαση.

«Οι αντι-τεχνολογικές θέσεις της Ευρώπης βλάπτουν μόνο τη δική μας τεχνολογική πρόοδο», έγραψε στο Twitter.

Οργισμένοι οδηγοί απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο κέντρο των Βρυξελλών σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Πέμπτη και η αρχή κινητικότητας των Βρυξελλών συμβούλεψε τους οδηγούς να αποφεύγουν να κινούνται μέσα στην πόλη.

The post Η Uber αποχώρησε από τις Βρυξέλλες έπειτα από απόφαση δικαστηρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Uber, Βρυξέλλες,Uber, vryxelles