Η Slentel του ομίλου Κοπεζούλου πούλησε το 10% της Fraport Greece στο fund Marguerite

Μετοχικές ανακατατάξεις στη Fraport Greece. Τo fund Marguerite ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε ποσοστό 10% της Fraport Greece από την Slentel του ομίλου Κοπελούζου, ο οποίος – όταν ιδρύθηκε η εταιρεία – κατείχε το 26,6%.

Η συναλλαγή γνωστοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου, χωρίς να ανακοινωθεί – ωστόσο – το τίμημα.

Ο Nicolás Merigó, διευθύνων σύμβουλος του fund

Marguerite, δήλωσε: “Μετά την αρχική επένδυση σε αεροδρόμια το 2013 με το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιo μας τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fraport, τον Όμιλο Κοπελούζου και τους άλλους μετόχους για την ανάπτυξη της Fraport Ελλάδας».

Το fund Marguerite, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του (διατηρεί γραφεία σε Παρίσι και Λουξεμβούργο), μέσω του συγγενούς fund Marguerite II πρόκειται να επενδύσει 700 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομών στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece, το διάστημα μεταξύ 11 Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2017 σημείωσαν έσοδα 181,4 εκατ., λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 106,2 εκατ. και καθαρά κέρδη 29 εκατ.

Μάλιστα, οι επιδόσεις των ελληνικών αεροδρομίων συνέβαλαν αποφασιστικά στη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου της Fraport.

Β. Βεγ.

The post Η Slentel του ομίλου Κοπεζούλου πούλησε το 10% της Fraport Greece στο fund Marguerite appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα