Η Ryanair ενισχύει τη θυγατρική της στην Πολωνία, προωθώντας μοντέλο με χαμηλότερο εργασιακό κόστος

Στην αναβάθμιση της θυγατρικής, Ryanair Sun στην Πολωνία προχωρά η Ryanair, με στόχο την προώθηση ενός μοντέλου με χαμηλότερο εργασιακό κόστος.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή εργαζομένων και συνδικάτων, που κάνουν λόγο για παράκαμψη των εργασιακών δικαιωμάτων που «κερδήθηκαν» τον τελευταίο

χρόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Πολωνία, από τον Ιανουάριο του 2019, τίθεται σε ισχύ νέος νόμος, όπου οι εργαζόμενοι από καθεστώς υπαλλήλου θα υπαχθούν σε καθεστώς αυτοαπασχόλησης και τα δικαιώματα τους θα είναι περιορισμένα.

Το πολωνικό μοντέλο, σύμφωνα με το Reuters, απαγορεύει τα συνήθη εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, όπως η άδεια αναρρωτικής αμοιβής, εμποδίζοντας αποτελεσματικά την εκπροσώπηση των συνδικάτων.

Εκτιμάται ότι στόχος του Μάικλ Ολίρι είναι, με εργαλείο τη Ryanair Sun, να ενισχύσει την ανάπτυξη των εταιρικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και να πιέσει τα σωματεία των εργαζομένων της στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

The post Η Ryanair ενισχύει τη θυγατρική της στην Πολωνία, προωθώντας μοντέλο με χαμηλότερο εργασιακό κόστος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα