Η Ryanair αγόρασε 500 τόνους βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF)

Στην απόκτηση 500 τόνων βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) από την OMV προχώρησε η Ryanair, γεγονός που θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει πάνω από 1.250 τόνους εκπομπών CO2 (δηλ. περίπου 100 πτήσεις Δουβλίνο – Βιέννη).

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η εν λόγω αγορά αποτελεί συνέχεια της υπογραφής MoU που συνήφθη μεταξύ των δύο εταιρειών το 2022, παρέχοντας στη Ryanair

τη δυνατότητα για αγορά έως και 160.000 μετρικών τόνων SAF από την OMV έως το 2030.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής Αειφορίας της Ryanair, Steven Fitzgerald, τόνισε: «Τα SAF διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη στρατηγική μας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, έχοντας δεσμευτεί να αυξήσουμε τη χρήση τους τα επόμενα χρόνια. Η OMV είναι βασικός συνεργάτης της Ryanair σε Αυστρία, Γερμανία και Ρουμανία και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτή τη συνεργασία ως ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης».

Ο Martijn van Koten, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της OMV Fuels & Feedstock, είπε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τη Ryanair που επιτρέπει και στις δύο εταιρείες να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας στην προώθηση της χρήσης SAF. Αυτό διευκολύνει τη μετάβαση προς την εφαρμογή πιο βιώσιμων μορφών ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση των κλιματικών επιπτώσεων της αεροπορίας».

Το άρθρο Η Ryanair αγόρασε 500 τόνους βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ryanair-agorase-500-tonous-viosimon-aeroporikon-kafsimon-saf.htm
Τυχαία Θέματα