Την πόρτα της εξόδου θα δουν έως και 6.000 υπάλληλοι στη Royal Mail μέχρι τον Αύγουστο του 2023

Σε περίπου 5.000 – 6.000 απολύσεις θα προχωρήσει, έως τα τέλη Αυγούστου 2023, η Royal Mail, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε International Distributions Services (IDS), καθώς ο πάροχος παραμένει εγκλωβισμένος σε μια διαμάχη για το μισθολογικό με τους εργαζομένους της.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία επέρριψε ευθύνες στους εργαζόμενους και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργάνωσε το Συνδικάτο Επικοινωνίας και

Εργαζομένων (CWU), το οποίο εκπροσωπεί 115.000 εργαζόμενους της Royal Mail.

«Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαβούλευσης για το δικαίωμα της επιχείρησης ως απάντηση στον αντίκτυπο της εργατικής δράσης, στις καθυστερήσεις στην παροχή συμφωνημένων βελτιώσεων παραγωγικότητας και χαμηλότερους όγκους δεμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωση η μητρική της Royal Mail.

Ο ταχυδρομικός όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένη λειτουργική ζημία 219 εκατ. λιρών (247,2 εκατ. δολ.) για το εξάμηνο, αναφέροντας περίπου 70 εκατ. λίρες άμεσου αρνητικού αντίκτυπου από τις τριήμερες απεργίες των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι, η Royal Mail αυτή τη στιγμή απασχολεί 140.000 άτομα.

The post Την πόρτα της εξόδου θα δουν έως και 6.000 υπάλληλοι στη Royal Mail μέχρι τον Αύγουστο του 2023 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα