Η Mercedes-Benz «κόβει» τους δεσμούς με τη Ρωσία, ολοκλήρωσε την πώληση της Kamaz

Το υπόλοιπο 15% του μεριδίου που κατέχει στην ρωσική κατασκευάστρια επαγγελματικών οχημάτων Kamaz πούλησε η Mercedes-Benz.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πηγές με καλή γνώση του θέματος, τονίζουν ότι έχουν ήδη χορηγηθεί οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και έχουν εφαρμοστεί οι συμβατικές συμφωνίες.

Η αποχώρηση από τη συμφωνία καθιστά τη Mercedes-Benz την τελευταία δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που «κόβει» τους δεσμούς με τη Ρωσία.

Σύμφωνα

με το Reuters, η Mercedes-Benz δεν αποκάλυψε το όνομα του αγοραστή του μεριδίου της στην Kamaz ή το πόσο της αγοραπωλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Daimler Truck ανέστειλε τις δραστηριότητές της με την Kamaz τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολούθησε, η ανακοίνωση της Mercedes-Benz για απόσυρση από τη ρωσική αγορά στα τέλη του 2022 και η πώληση των μετοχών της τον Φεβρουάριο του 2023 στην Avtodom.

Έκτοτε, η Kamaz, όπως και άλλες ρωσικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις οχημάτων, συνέχισε να λειτουργεί παρά την έλλειψη εξαρτημάτων και την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Το άρθρο Η Mercedes-Benz «κόβει» τους δεσμούς με τη Ρωσία, ολοκλήρωσε την πώληση της Kamaz εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-mercedes-benz-kovei-tous-desmous-me-ti-rosia-oloklirose-tin-polisi-tis-kamaz.htm
Τυχαία Θέματα